Vriendschap

Ben je op zoek naar een leuke datingsite voor vriendschap? Wanneer je op zoek bent naar liefde of een vriendschap zijn er heel wat mogelijkheden aan verschillende datingsites.

Je kunt op vele datingsites terecht om de zoektocht te beginnen naar nieuwe contacten of vriendschap. Een online contact hoeft namelijk niet altijd te leiden tot een relatie of spannende date. Op deze website bieden we een ruim aanbod aan van datingsites voor zowel het vinden van een relatie als het vinden van vriendschappelijke contacten.

Wat kun je op deze pagina lezen?

Parship

#1. Parship

4 sterren

Parship is waarschijnlijk de juiste datingsite voor jou als je op zoek bent naar de liefde en een serieuze relatie. Maar ook om een goede vriendschap met iemand op te bouwen ben je bij Parship aan het juiste adres. De unieke, zeer succesvolle en wetenschappelijk gefundeerde matching formule van Parship heeft zich al vaak bewezen. Ook scoort Parship daarnaast zeer goed op het gebied van klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten.

De datingsite bestaat al sinds 2000 en richtte zich jarenlang altijd op hoger opgeleiden. Sinds 2015 richt de website zich op een veel groter publiek en is zowel jong als oud welkom om via de site te zoeken naar een nieuwe partner. Hoewel de website zich niet richt op ondeugend daten is het door de gebruiksvriendelijke website, goede ervaringen en professionele matching methode één van de beste datingsites van Nederland.

Voordelen

 • Man / vrouw verhouding is goed in balans

 • Mogelijkheid tot gratis uitproberen

 • Matches worden gemaakt door middel van een persoonlijkheidstest

Nadelen

 • Goedkoop bij langer abonnement

BEZOEK PARSHIP
LEES MEER
Review Lexa

#2. Lexa

5 sterren

Hier zul je duizenden Nederlandse singles vinden die op zoek zijn naar de liefde, een relatie of een vriendschap. Niet alleen is Lexa een datingsite die zich richt op een groot publiek, de datingsite staat ook bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de matchingspercentage.

Lexa is één van de grootste datingsites die elke dag duizenden vrijgezellen helpt bij het vinden van de eeuwige liefde. De datingsite laat niet alleen zien waar je interesses liggen en wat je hobby’s zijn, maar kan je ook vertellen wat je niet leuk vindt aan jezelf. Zo kunnen singles je van alle kanten nog beter leren kennen en ligt het matching percentage hoger als bij andere datingsites.

Kortom; een betrouwbare datingsite voor iedereen die op zoek is naar de liefde. Hoewel de datingsite zich niet specifiek richt op vriendschappen is het zeker het proberen waard en kun je er leuke contacten aan overhouden.

Voordelen

 • Je kunt direct chatten

 • Er zijn altijd singles online

 • App en website erg gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Duurt even om alle functies te vinden

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN
LEES MEER
Pepper

#3. Pepper

3 en half sterren

Pepper is anders dan andere datingsites waar je kunt daten, dat klopt! Want bij deze datingsite kom je over zoals je echt bent. Of je nou op zoek bent naar een vriendschap, relatie of iets anders. Pepper gelooft dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Ook maak je bij Pepper een collage van jouw interesses in plaats van een lange beschrijving. Niet alleen staat de collage mooi in je profiel op Pepper, maar is het daarnaast ook een feestje om te maken.

Aan de hand van je persoonlijke prikboard verzamel je al je interesses, hobby’s en andere relevante informatie. Zo kun je makkelijk de zoektocht starten naar die ene single die dezelfde interesses heeft als jij. Gebaseerd op je interesses en je persoonlijke gegevens zoekt de datingsite de perfecte match voor jou. Ook is de datingsite uitgeroepen tot de beste datingsite van 2017. Dit is de tweede keer dat zij de Award in de categorie ”Beste Datingsite” in ontvangst mochten nemen. In 2015 hebben zij de prijs namelijk ook al gewonnen.

Voordelen

 • Leuke fotocollage

 • Duidelijke weergave van matches

 • Veel functies met een gratis account

 • Gemakkelijk in de omgang

Voordelen

 • Zoekfunctie is beperkt tot afstand en leeftijd

BEZOEK PEPPER
LEES MEER
Stedendating

#4. Stedendating

4 sterren

Geen zin om de stad uit te gaan maar wil je toch leuk contacten met een vriend of vriendin in de buurt? Speciaal voor die mensen is er StedenDating. Hiermee kun je eenvoudig op zoek naar een leuke man of vrouw uit je eigen buurt en omgeving.

Via de datingsite heb je de mogelijkheid een leuke partner of vriendschap te vinden die in je eigen stad of omgeving woont. Je kunt met deze leden eenvoudig contact maken waarna je zal merken dat er veel mensen zijn die dezelfde interesses als jij hebben. Als we de succesverhalen op de website mogen geloven dan zijn er al diverse mensen geweest die na een leuke eerste date er van overtuigd zijn geraakt dat dit de liefde was waar ze naar op zoek waren. Ook dat waren dates in eigen buurt.

Voordelen

 • Chatfunctie

 • Fotozapper

Nadelen

 • Toont ook leden uit andere steden

BEZOEK STEDENDATING
LEES MEER
Maatjemeer match

#5. MaatjeMeerMatch

4 en half sterren

Ben je op zoek naar een man of vrouw die een paar kilo teveel heeft?

Dan is MaatjeMeer-Match echt aan te raden. Hier tref je veel mannen en vrouwen die een paar kilo teveel hebben maar toch op zoek zijn naar een leuke date, een vriendschap of een relatie.

Op de datingsite kun je vele mannen en vrouwen vinden die een maatje meer hebben. Of het nu gaat om het vinden van een nieuwe relatie, ondeugende date of vriendschap. Om je te registreren hoef je zelf niet een paar kilo teveel te hebben. Het kan immers ook goed zijn dat je meer kijkt naar het innerlijk dan het uiterlijk, en dan is dit de datingsite waar je leden kunt ontmoeten met een paar kilo te veel. Het zoeken naar leden gaat gemakkelijk en ook kun je er eenvoudig contact mee leggen.

Voordelen

 • Direct leden bekijken met de fotozapper

 • Functie om te chatten

Nadelen

 • Alleen relevant voor mensen op zoek naar een maatje meer

BEZOEK MAATJEMEERMATCH
LEES MEER

Wat is vriendschap?

Het woordenboek zal je vertellen dat de definitie van vriendschap een nauwe staat van vrienden zijn is; een vriendschappelijke relatie hebben, vertrouwen en onvoorwaardelijkheid, vriendelijkheid, vriendschap, goede wil.

Vriendschap is voor de meeste mensen een combinatie van vertrouwen, loyaliteit, liefde en respect. De kenmerken van een vriendschap zijn vaak het hebben van dezelfde interesses, wederzijds respect en een gehechtheid aan elkaar. Echte vriendschap is wanneer iemand jou beter kent dan jij zelf en een standpunt kan innemen dat in jouw belang is. Vriendschap gaat verder dan alleen tijd samen doorbrengen, vriendschap is van lange duur.

Waarom een vriendschap?

In een tijd waarin bijna iedereen zich bevindt op social media is een echte vriendschap natuurlijk wat anders dan op elkaars online berichten reageren. Een echte vriend of vriendin zal je steunen in tijden dat je het moeilijk hebt. Tegelijk zal deze vriend of vriendin ook keihard mee juichen als je iets geweldigs bereikt hebt. Andersom is dit natuurlijk ook zo. Vrienden zijn er voor elkaar wanneer dat nodig is.

Hoe kan ik een vriendschap vinden?

Buiten de traditionele manieren om vrienden te ontmoeten maakt het internet het ook mogelijk om vriendschappen te kunnen sluiten. Dit kan natuurlijk in Nederland maar ook in België. Doordat het internet mensen bij elkaar brengt met dezelfde interesses en ambities is de kans groot dat je al snel een vriend of vriendin treft. De tussenpersonen die dit mogelijk maken zijn in dit geval de datingsites waar jij nieuwe vriendschappen op kunt doen.

Waar kan ik een vriendschap vinden?

Vriendschap en sociale contacten kun je natuurlijk overal opdoen. In de kroeg, in de sportschool of zelfs buiten op straat. Maar als je bijvoorbeeld net verhuisd bent en in een nieuwe omgeving bent beland kan het soms wat lastig zijn om de eerste stap te zetten. Het internet kan daar een handige uitkomst voor zijn en een grote rol spelen. Via het internet kun je direct op zoek naar mensen met dezelfde interesses als jij en waar het mee klikt.

De populaire datingsites die zich onder andere richten op het vinden van leuke contacten en vrienden zijn bijvoorbeeld Lexa en Parship. Staat de datingsite die aan jouw wensen kan voldoen er niet tussen? Neem dan ook eens een kijkje bij alle datingsites of maak gebruik van de handige datingsite vergelijker.

De datingsite voor vriendschap

Het is van groot belang dat je altijd een datingsite kiest die bij je past. Daarom hebben we hierboven speciaal een selectie gemaakt van datingsites waar je op zoek kunt naar nieuwe vriendschappen. Daarnaast kun je trouwens onze handige datingsite vergelijkingstool gebruiken; Boven in het zoekvakje geef je aan wat precies je wensen zijn en vervolgens krijg je alle datingsites te zien die zich richten vriendschappen.

Het is altijd goed om je eerst te verdiepen in een datingsite en goed na te denken waar je precies naar op zoek bent. Want je wilt een leuke vriendschap met iemand waarmee het klikt en dat wil je natuurlijk het liefst gratis. Dit snappen wij uiteraard en daarom kun je bij alle datingsites hierboven gratis aanmelden om te kijken of de datingsite bij jou past.

4.8/5 - (58 stemmen)