Hoger opgeleiden dating

Het klinkt misschien wat cliché maar het uiterlijk is toch niet altijd alles, het innerlijk daarentegen wel.

Onderzoeken wijzen uit dat veel mensen die online daten dit graag doen met iemand van hetzelfde opleidingsniveau. Dat klinkt natuurlijk logisch als je jezelf bedenkt dat het belangrijkste van een goede, gezonde relatie is dat diegene bij je past. Dit wordt dan ook in veel gevallen bepaald door het opleidingsniveau.

Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer hoogopgeleide vrijgezellen gebruik maken van datingsites die specifiek gericht zijn op hoger opgeleiden.

In deze categorie voor hoger opgeleiden tref je datingsites aan die gericht zijn op het vinden van een date met iemand van hetzelfde niveau. Kies je één van de datingsites op deze pagina, dan is de kans groot dat er iemand te vinden is die aan jouw wensen voldoet.

Lees meer
Review Elitedating

#1. Elitedating

4 en half sterren

Ben je op zoek naar een serieuze relatie van hetzelfde niveau en heb je geen zin om die eindeloze profielen door te scrollen? Dan zou EliteDating weleens wat voor jou kunnen zijn. EliteDating is er namelijk voor de hoger opgeleide single die op zoek is naar een stabiele en langdurige relatie.

De kracht van de datingsite zit in de uitgebreide persoonlijkheidstest. Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft de datingsite een test samengesteld die helpt om jouw perfecte match te vinden. Niet alleen kijkt deze test naar wat voor persoon jij bent, maar ook naar wat je zoekt in een partner. Ben je vaak in de sportschool te vinden, wil je een date met hoger opgeleiden, vind je uiterlijk belangrijk of moet je partner humor hebben? Al deze vragen wegen mee in het vinden van de juiste partner. Een groot voordeel dus, omdat je zeker weet dat je potentiële partner bij je past. EliteDating doet het belangrijkste werk dus alvast voor jou, zodat jij kan nadenken over een goede en pakkende openingszin.

Voordelen

 • Gratis vragen sturen naar andere leden

 • Persoonlijke matching

 • Makkelijk in de omgang

Nadelen

 • Lange vragenlijst

BEZOEK ELITEDATING
LEES MEER
e-matching review

#2. E-matching

4 sterren

Ben jij een hbo’er of academicus en ben je op zoek naar de liefde? Dan zit je bij E-matching meer als goed. Op deze datingsite voor hoger opgeleide personen zal je alleen gelijkgestemde singles ontmoeten. Op basis van de matchingformule stelt E-matching je elke dag voor aan andere leden van hetzelfde niveau. Natuurlijk zullen andere leden ook aan jou worden voorgesteld.

Bij E-matching is een gratis account aanmaken zo gedaan. Nadat je jouw geslacht hebt gekozen en een keuze gemaakt hebt waar je naar op zoek bent kun je een gebruikersnaam aanmaken. Zodra je account is geactiveerd kun je op zoek gaan naar een hoogopgeleide single van hetzelfde niveau.

Durf jij het aan om een hoog opgeleide single te daten?

Voordelen

 • Gratis reageren op berichten

 • Alleen dating voor hoger opgeleide singles

Nadelen

 • Alleen voor serieuze relaties

BEZOEK E-MATCHING
LEES MEER
Parship

#3. Parship

4 sterren

Parship is waarschijnlijk de juiste datingsite voor jou als je op zoek bent naar de liefde en een serieuze relatie. De unieke, zeer succesvolle en wetenschappelijk gefundeerde matching formule van Parship heeft zich al vaak bewezen. Ook scoort Parship daarnaast zeer goed op het gebied van klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten.

De datingsite bestaat al sinds 2000 en richtte zich jarenlang altijd op dating voor hoger opgeleiden. Sinds 2015 richt de website zich op een veel groter publiek en is zowel jong als oud welkom om via de site te zoeken naar een nieuwe partner. Hoewel de website zich niet richt op ondeugend daten is het door de gebruiksvriendelijke website, goede ervaringen en professionele matching methode één van de beste datingsites van Nederland.

Voordelen

 • Man / vrouw verhouding is goed in balans

 • Mogelijkheid tot gratis uitproberen

 • Matches worden gemaakt door middel van een persoonlijkheidstest

Nadelen

 • Goedkoop bij langer abonnement

BEZOEK PARSHIP
LEES MEER
Review Lexa

#4. Lexa

5 sterren

Hoewel Lexa zich niet per definitie focust op daten met hoger opgeleiden, zal je hier wel duizenden Nederlandse singles vinden die op zoek zijn naar de liefde. Niet alleen is Lexa een datingsite die zich richt op een groot publiek, de datingsite staat ook bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de matchingspercentage. Om die reden past deze datingsite in het rijtje van hoger opgeleiden dating.

Lexa is één van de grootste datingsites die elke dag duizenden vrijgezellen helpt bij het vinden van de eeuwige liefde. De datingsite laat niet alleen zien waar je interesses liggen en wat je hobby’s zijn, maar kan je ook vertellen wat je niet leuk vindt aan jezelf. Zo kunnen singles je van alle kanten nog beter leren kennen en ligt het matching percentage hoger als bij andere datingsites.

Kortom; een betrouwbare datingsite voor iedereen die op zoek is naar de liefde. Ondanks dat de datingsite zich niet direct richt op hoger opgeleiden, is het zeker het proberen waard.

Voordelen

 • Je kunt direct chatten

 • Er zijn altijd singles online

 • App en website erg gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Duurt even om alle functies te vinden

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN
LEES MEER
Pepper

#5. Pepper

3 en half sterren

Pepper is anders dan andere datingsites waar je kunt daten met hoger opgeleiden. Dat klopt! Want bij deze datingsite kom je over zoals je echt bent. Pepper gelooft dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Ook maak je bij Pepper een collage van jouw interesses in plaats van een lange beschrijving. Niet alleen staat de collage mooi in je profiel op Pepper, maar is het daarnaast ook heel erg leuk om te maken.

Aan de hand van je persoonlijke prikboard verzamel je al je interesses, hobby’s en andere relevante informatie. Zo kun je makkelijk de zoektocht starten naar die ene single die dezelfde interesses heeft als jij. Of deze nu hoog is opgeleid of juist niet. Gebaseerd op je interesses en je persoonlijke gegevens zoekt de datingsite de perfecte match voor jou.

Voordelen

 • Leuke fotocollage

 • Duidelijke weergave van matches

 • Veel functies met een gratis account

 • Gemakkelijk in de omgang

Voordelen

 • Zoekfunctie is beperkt tot afstand en leeftijd

BEZOEK PEPPER
LEES MEER