Goede en slechte openingszinnen

De praktijk leert dat veel mannen er niet in slagen om een gesprek te starten met een vrouw, simpelweg omdat ze geen goede openingszinnen kennen. De makkelijkste manier om dit te verhelpen is door een paar goede openingszinnen te onthouden en deze te gebruiken wanneer dat nodig is. Naast dat dit zal helpen om verschillende vrouwen te kunnen benaderen zal dit ook helpen om het zelfvertrouwen te boosten omdat je voorbereid bent. Een goede openingszin met wat humor is daarom een recept dat altijd goed werkt. Een slechte openingszin daarentegen is juist een slecht recept. Je kunt jezelf tevens van andere mannen onderscheiden die zomaar wat aanpappen met vrouwen zonder leuke en goede openingszinnen. In dit artikel zullen wij jou de goede en slechte openingszinnen vertellen waarmee jij zeker gaat scoren bij de vrouwen.

Ben je na het lezen van dit artikel over openingszinnen toevallig nieuwsgierig geworden hoe en waar je mooie vrouwen kunt ontmoeten? Neem dan ook eens een kijkje bij ons uitgebreide aanbod aan goed gekeurde datingsites en wie weet ontmoet jij al snel de vrouw van je dromen. De openingszinnen hieronder zullen jou in elk geval al een stuk op weg helpen om het gesprek te starten.

Het overbrengen van een openingszin

De manier waarop je een openingszin overbrengt is cruciaal als je wilt scoren bij vrouwen. De eerste tip die we je kunnen meegeven is om te oefenen op bijvoorbeeld een paar van je vriendinnen of zelfs te oefenen voor zelfs een spiegel. Je lichaamstaal speelt namelijk een hele grote rol en is bijna belangrijker dan de openingszin zelf. Het helpt immers niet als je een erg zenuwachtige gezichtsuitdrukking hebt waardoor je zeker zult falen voordat je ook maar een woord hebt gesproken. De basisregel is om te glimlachen omdat dit de vrouw op haar gemak zal stellen en haar vatbaarder zal maken voor jouw moves. Probeer ook vertrouwen uit te stralen bij het overbrengen van jouw openingszin, want dit is altijd een vereiste voor bijna elke vrouw.

Tijdens het versieren van een vrouw zal je in de meeste gevallen altijd een zekere mate van lef moeten tonen. Onthoud wel dat er een dunne lijn is tussen bravoure en verwaand gedrag. Het hebben van een arrogante instelling zal je geen punten opleveren en zal hoogstwaarschijnlijk je kansen met een vrouw verpesten.

Als de openingszin niet werkt

Er zijn letterlijk duizenden openingszinnen om uit te kiezen, maar je moet selectief zijn en kunnen bepalen wanneer je een bepaalde openingszin kan gebruiken. Maak je geen zorgen, met een beetje oefening gaat het vanzelf en zal je veel vrouwen kunnen aanspreken. Zelfs als je een slechte openingszin gebruikt is de kans groot dat het nog steeds werkt, afhankelijk van de persoonlijkheid van de vrouw.

Als de reactie van een vrouw op je openingszin niet positief is, moet je snel een grapje maken om haar humeur te verlichten. Je moet de rol spelen en je lichaamstaal aanpassen aan het type openingszin dat je nastreeft. Bewapen jezelf met een goede humor en een paar goede grappen om je voor te bereiden op dit scenario.

Een compliment

Het is een feit dat alle vrouwen van complimenten houden. Nadat je jouw openingszin hebt overgebracht en de vrouw hier positief op heeft gereageerd kan je gebruik maken van een oprecht compliment. Hoe specifieker je kunt zijn, hoe beter. Geef bijvoorbeeld een compliment over haar mooie blauwe ogen of haar sexy lange haren.

Na het geven van een compliment ben je al bezig om een praatje te maken en krijg je de kans om meer over haar te weten te komen en je zelf voor te stellen. Om een voorbeeld te geven kan je haar vervolgens vragen naar haar favoriete tv-programma of muziek of zelfs wat ze als ontbijt had. Stel haar ook elke andere interessante vragen die je maar kunt bedenken. Wees attent wanneer ze antwoordt, want dit zal haar laten zien dat je kunt luisteren. Je kunt luisterend overkomen door te glimlachen of te lachen wanneer dat gepast is maar onderbreek haar niet wanneer ze je vragen beantwoordt.

Het verschil tussen openingszinnen en pickup lines

Pickup lines worden vaak gebruikt om een ​​snelle reactie van een vrouw te krijgen, terwijl een openingszin juist vaak wordt gebruikt om een ​​echt gesprek op gang te brengen en aantrekkingskracht op te bouwen. Pickup lines worden in Nederland vaak alleen gebruikt om een vrouw te choqueren of te verbijsteren en vervolgens geen gesprek te starten. Maar wil je echt scoren bij een vrouw, dan is het aangeraden om geen pickup lines te gebruiken maar juist een leuke openingszin. Het punt is namelijk dat je iets zinnigs te zeggen moet hebben nadat je een vrouw hebt benaderd. Indien je van plan bent om een echt gesprek te starten met een vrouw dan kun je in dit opzicht zowel een openingszin als een pickup line gebruiken.

Verschillende soorten openingszinnen

In principe zijn er slechts twee verschillende soorten openingszinnen, de directe en de indirecte benadering. Een directe openingszin wordt gebruikt wanneer je naar een vrouw toeloopt en bijvoorbeeld iets zegt als ‘Hallo, mijn naam is Mike en het viel me op hoe mooi je bent en ik wilde mezelf even voorstellen’. Met een directe openingszin als deze speel je eigenlijk open kaart en ben je erg to the point zonder je bedoelingen te verbergen. De directe benadering brengt dan ook meer risico met zich mee en wordt vrijwel alleen gebruikt door mannen die veel zelfvertrouwen hebben.

De indirecte openingszinnen zijn de openers die je wilt gebruiken om een vrouw haar verdediging te ontwijken door haar in een gesprek te ‘lokken’. Misschien denk je nu dat dit een beetje sneaky is, maar het is zeer effectief. Je doel bij een indirecte openingszin is namelijk het beginnen van een gesprek ervoor te zorgen dat een vrouw zich op haar gemak voelt bij jou. Door een indirecte openingszin te gebruiken geef je jezelf de mogelijkheid om aantrekkingskracht op te bouwen. Daarnaast kun je er op deze manier tevens achter komen of deze vrouw inderdaad iemand is met wie je wilt daten.

Sportschool openingszinnen

Misschien denk je van niet, maar de sportschool is een ideale plek om vrouwen te leren kennen. Overvloedig zweet, sexy lichamen en onthullende kleding bepalen zeker het podium. Pas natuurlijk wel op dat je niet te arrogant overkomt, speel het gewoon cool en casual en je zult vanzelf zien dat de sportschool een goede plek is om vrouwen te leren kennen.

 1. Kun je me over een week vertellen of ik er aantrekkelijker uitzie?
 2. (Vrouw op een loopband): Voor wie ben je op de vlucht?
 3. Haat je het niet als jongens de hele tijd naar je staan te kijken, ik ook.
 4. Wat denk je dat aantrekkelijker is: een slank lichaam of een gespierd Schwarzenegger-lichaam?
 5. Een nieuwe studie wijst uit dat trainen slecht voor je is, heb je zin in een ijsje?
 6. Zin in eiwitrijke pannenkoeken als ontbijt?

Bioscoop openingszinnen

De bioscoop is naast de sportschool ook een ideale plek om vrouwen te ontmoeten. In een bioscoop hangt namelijk altijd de vrolijke sfeer van een avondje uit.

 1. Heb je die film gezien waarin de vrouw verliefd wordt op de man in de bioscoop?
 2. Hé, als je een man nodig hebt om vast te houden als je naar de horrorfilm kijkt, ben ik beschikbaar.
 3. Nu ik jou hier zie, vind ik het jammer dat de lichten zo meteen uit gaan.
 4. Je bent zo mooi, je zou films moeten maken in plaats van bekijken.
 5. Ik kijk liever naar jou dan naar de film.
 6. Is het de popcorn wat zo lekker ruikt, of ben jij dat?

Supermarkt openingszinnen

De supermarkt biedt je nog een goede gelegenheid om vrouwen te ontmoeten. Dagelijks doen vele vrouwen boodschappen en contact leggen gaat hier ook een stuk makkelijker. Je zult verrast zijn door de ontvankelijkheid van vrouwen in supermarkten.

 1. Als je hier 3 minuten gratis zou mogen winkelen, wat zou dan jouw strategie zijn?
 2. Ik heb geen idee wat ik moet eten. Weet jij misschien een gerecht met deze ingrediënten?
 3. Hoi, wat ga jij vanavond koken?
 4. Heb jij al plannen voor de rest van je leven?
 5. Wil je mijn kortingscode ruilen tegen jouw telefoonnummer?

Openingszinnen voor in de kroeg, café of tijdens het uitgaan

Een bar, een kroeg of café zijn de meest voorkomende plekken om vrouwen te ontmoeten. Vaak wordt er tijdens het uitgaan ook alcohol gedronken, en omdat alcohol de remmen losmaakt wordt het voor jou gemakkelijker om een vrouw te benaderen. Een ander voordeel is dat alcohol gevoelens versterkt, dus als een vrouw zich bij jou goed voelt zal zij zich op dat moment nog beter gaan voelen. Het derde voordeel is dat er veel vrijgezellen vrouwen uitgaan. Je hoeft dus niet zo snel bang te zijn de vrouw die jij aanspreekt een vriend heeft.

 1. Heb jij mijn bier gestolen? Want die van jou ziet er precies zo uit als die ik had.
 2. Ben je hier voor een supermodel conventie?
 3. Ik blijf proberen mijn drinken op te drinken, maar je leidt me te veel af.
 4. Kun jij mij leren dansen?
 5. Ik ben mijn telefoonnummer kwijt. Mag ik die van jou?

Goede openingszinnen

De eerste indruk is hetgeen wat telt, dus maak daar gebruik van. Een goede openingszin kan het ijs breken en een goede eerste indruk achterlaten. De openingszinnen hieronder zijn niet alleen te gebruiken in het dagelijkse leven maar bijvoorbeeld ook op datingapps zoals Tinder of Badoo.

 1. Als ik voor jou kook, ben jij dan mijn dessert?
 2. Is jouw naam soms Google? Jij hebt namelijk alles waar ik naar op zoek ben.
 3. Volgens mij is er iets mis met mijn telefoon, want jouw nummer staat er niet in.
 4. Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Of moet ik nogmaals langs lopen.
 5. Deed het pijn toen je uit de hemel viel?
 6. Wat doe jij in het dagelijks leven, behalve model zijn?
 7. Kan ik een kus van je lenen? Ik beloof dat ik het terug zal geven.
 8. Mocht je me zoeken, ik ben in de wolken.
 9. Ik ben een beetje verlegen, kun jij het gesprek beginnen?
 10. Als jij een hamburger bij de McDonald’s zou zijn, dan zou ik je McBeauty noemen.
 11. Ik ben op zoek naar een leuk gesprek. Kan je mij helpen?
 12. Liep jij net ook al langs?
 13. Heb je soms haast?
 14. Zo hier ben ik dan, wat zijn je andere wensen?
 15. Mijn hobby is puzzelen en jij bent het laatste stukje dat ik zocht.
 16. Heb je een pleister, ik heb mezelf bezeerd toen ik voor je viel.
 17. Ik ben bang in het donker. Wil je vanavond naast me slapen?
 18. Zie je mijn vriend daar? Hij wilt weten of je mij leuk vindt.
 19. Mag ik met je flirten?
 20. Jij zit vast op de gratis wifi? Want ik voel die connectie
 21. Speciaal voor jou ben ik maagd gebleven.
 22. Heb je een momentje de tijd zodat ik je kan versieren?
 23. Dit moet de hemel zijn, want ik kijk naar een engel.
 24. Is je innerlijk net zo mooi als je uiterlijk?
 25. Mag ik een drankje voor je kopen?

Slechte openingszinnen

We hebben allemaal wel eens een openingszin gehoord die zo slecht was dat je er stiekem wel een beetje om moest lachen. Hoewel het vaak niet heel effectief werkt kun je ook met een slechte openingszin het ijs breken om een gesprek te starten. Juist omdat de openingszin zo slecht en fout is.

 1. Is het hier nou zo warm, of ben jij zo heet?
 2. Heb je misschien een kaart? Ik blijf maar verdwalen in je ogen.
 3. Wil jij serieus genomen worden?
 4. Wat is je favoriete kleur bad eend?
 5. Heb je zin in pizza en seks? Of lust je geen pizza?
 6. Is jouw vader een terrorist? Want jij bent de bom.
 7. Heb je een vriend?
 8. Is dat een masker of ben je echt zo knap?
 9. Mooie benen, hoe laat gaan ze open?
 10. Je bent echt om op te eten.
 11. Mijn sokken matchen niet, maar jij wel
 12. Met welke lippen gaan we beginnen?
 13. Ik hou niet van regen, maar ik val wel op spetters.
 14. Heb je het koud of ben je gewoon blij om mij te zien.
 15. Mocht je me zoeken, ik ben in de hemel.
 16. Mijn naam is Tarzan, word jij mijn Jane?
 17. Wat je vindt mag je houden, en ik vond jou.
 18. Hoe wil jij je eitje morgenochtend? Gekookt, gebakken of bevrucht?
 19. Je stinkt. Samen douchen?
 20. Wees maar niet bang. Ik ben nog vrijgezel.
 21. Is de zon gaan schijnen of lachte je naar me?
 22. Wist je dat zwanen hun hele leven met één partner samenblijven? Zou jij mijn zwaan willen zijn?
 23. Als niets eeuwig duurt, wil jij dan mijn niets zijn?
 24. Weet je van welk materiaal mijn shirt is? Boyfriend material!
 25. Heb jij een extra hart? De mijne is net gestolen.

Conclusie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er echt honderden verschillende openingszinnen die je in verschillende situaties kunt gebruiken, zowel goede als slechte openingszinnen. Om te kunnen scoren bij vrouwen is de manier waarop je de openingszin vertelt en overbrengt echter cruciaal. Probeer dus altijd goed gehumeurd te zijn en de vrouw aan het lachen te krijgen. Ben je op zoek naar de 4 beste dating tips voor mannen? Lees dan ook eens dit artikel waar wij de beste dating tips voor jou op een rijtje hebben gezet.

4.6/5 - (25 stemmen)