Vijftigplussers vinden steeds vaker liefde via internet

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd onder meer dan 2.000 vijftigplussers, blijkt dat 70% die een nieuwe liefde of vriendschap zoeken dit doen door gebruik te maken van het internet. Steeds meer mensen van boven de 50 ontdekken dus het internet om contacten op te doen, vriendschappen te vinden of op zoek te gaan naar een nieuwe liefde of relatie. De voornaamste reden is na een scheiding of als hun partner is overleden.

Niet alleen single vijftigplussers vinden liefde

Niet alleen 50 plussers vinden online hun liefde, zo bleek uit het onderzoek dat in opdracht was van Startpagina.nl. Ook gebonden 50-plussers zijn op datingsites op zoek naar afspraakjes. Zo zou 1 op de 5 mannen van 50 jaar of ouder die online daten reeds een relatie hebben. Bij de vrouwen bleek dat slechts 1 op de 20 al een relatie had en daarnaast toch op zoek is naar een man om mee af te spreken. Voor zowel de mannen als vrouwen gaat het hierbij niet om romantische contacten maar wordt er naar een erotisch getinte date gezocht om vreemd te gaan.

Minder aandacht voor andere vijftigplussers

Naarmate de leeftijd toeneemt hebben mensen die ouder zijn dan 50 steeds minder interesse in hun leeftijdsgenoten. Met name mannen ontwikkelen naarmate ze ouder worden meer een voorkeur voor jongere dames. Meer dan 50 procent van alle ondervraagde mannen van 50 jaar of ouder gaf aan op jongere vrouwen te vallen. Bij de vrouwen ligt dat percentage veel lager. Bij de vrouwen zei minder dan een kwart het liefst een jongere partner te treffen.

5/5 - (1 stemmen)